Kia Picanto 2015 - nová tvář pro korejského prcka

Přibližně před měsícem nám automobilka Kia nastínila, jak asi bude vypadat facelift malého Picanta. Na letošním autosalonu v Ženevě se tak Kia pochlubila konečným výsledkem.

Krom konceptu SPORTSPACE a modelu Cee"d GT Line se tak světu ukazuje i omlazené Picanto. Roztomilé městské auto získal v polovině svého životního cyklu drobné změny a také volitelný sportovní balíček karoserie. Ten bude dostupný pro obě karosářské verze, přičemž vylepšení se dočkala i výbava.

V té najdeme nově audio systém s dotykovou obrazovkou a navigací. Dotykový displej má uhlopříčku 7 palců a moderní grafiku. Mezi standardní prvky výbavy se řadí omezovač rychlosti, tempomat, nové barevné motivy v kabině, lepší čalounění a chromované akcenty okolo větracích otvorů klimatizace.

Kia pro malé Picanto zařadila do nabídky i nová 14-palcová litý kola, za nimiž se skrývají větší brzdové kotouče o průměru 252mm (dříve měli rozměr 241 mm). Inženýři také upravili 1.0-litrový motor MPI motor, který má výkon 69 koní a splňuje emisní normu Euro 6.

Svěží Kia Picanto vstoupí do prodeje v Evropě již na konci tohoto měsíce, zatím však není známo, kolik za ní prodejce bude požadovat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy