Toyota Avensis prodělala facelift, novou generaci už nečekejte

Podle aktuálně dostupných zpráv by měla výroba sedanu Avensis skončit v roce 2018, takže ji defacto postihl stejný osud, jako konkurenční Hondu Accord, která evropské trhy opustí na konci letošního roku.

Jelikož se Toyota nehodlá zabývat vývojem nové generace Avensisu, připravila si dlouho době vyvíjený facelift. Ta zahrnuje vylepšenou výbavu, novou paletu barev karoserie a pár nových designů litých kol. U omlazeného Avensisu jsou vidět nové přední světlomety, přední nárazník a kapota. Změnami prošla i záď a údajně je podstatně vylepšený i podvozek a pod kapotou časem očekávejme pár nových motorů.

Počítat tedy můžeme hlavně s novým 1,6litrovým dieselem D-4D, jehož vývoj mělo na starosti německé BMW. Oproti tomu postarší agregáty o objemu 1.8 a 2.2 litru nevyhovují emisní normě Euro 6 a tak je otázkou, zda je Toyota na dobro vyřadí z nabídky.

Modernizace se samozřejmě dotkla i kabiny, kdy inženýři Toyoty zapracovali na větším poholí posádky. Nutností byla instalace kvalitnějších materiálů, nový design palubní desky a vůz rovněž dostane technologi Toyota Safety Sense. Ta obsahuje autonomní brzdový systém a adaptivní tempomat.

Světovou premiéru si omlazený Avensis odbude na autosalonu v Ženevě, do prodeje jej pak Toyota vpustí letos v létě.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy