Audi Q7 RS se opravdu bude vyrábět, dostane možná naftový motor

audi q7 | foto: X-Tomi design

Zdroje blízké Audi prozradili pro britský magazín Top Gear, že současná druhá generace velkého SUV Q7 nakonec obdrží i verzi RS.

Podrobnosti o tom, co bude pohánět vysoce výkonnou Q7 zatím nejsou k dispozici, ale předpokládá se, že Audi spíše využije výkonný turbodiesel než benzínový motor. Pokud se opravdu dostane pod kapotu diesel, rozhodně nečekejte nic podobného ve stylu Q7 V12 TDI. Ta je na dnešní poměry příliš těžká a "nevýkonná". Když už mluvíme o hmotnosti, nová Q7 shodila na váze 325 kg ve srovnání s jeho předchůdcem.

Vůz bude soupeřit s ostrým BMW X5 M a Mercedesem GLS 63 AMG, takže to Audi Q7 RS nebude mít ani trošku lehké. Dle dosavadních informací se předpokládá, že na trh se ostrá verze dostane za dva nebo tři roky. Krom silnějšího motoru se taktéž pochlubí vylepšeným podvozkem, silnějšími brzdami a agresivním body kitem.

I když se hovoří o tom, že Q7 RS dostane výhradně naftovou jednotku, spekulace nevylučují ani možnost nasazení benzínového motoru. Mohlo by se jedna o osmiválec o objemu 4,0 litru ze současné Audi RS6 Avant a RS7 Sportback. Pokud by se tak stalo, zcela jistě motor nabídne větší výkon, než je současných 560 koní. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy