Hyundai Veloster v nové omezené edici Rally Edition

Na automobilové výstavě v americkém Chicagu se Hyundai pochlubil omlazeným Velosterem, a tov rovnou v nové speciální edici Rally Edition.

Základ tvoří Veloster Turbo R-Spec a nese exkluzivní modrý lak karoserie, 18-palcová kola s černou povrchovou úpravou, speciální loga na karoserii vozu a doplňky z uhlíkových vláken. Ty mají nejen vylepšit design, ale zlepší i aerodynamiku ve vysokých rychlostech. Speciální Veloster Rally Edition se do jisté míry změnil i uvnitř.

V kabině najdou budoucí majitelé kožená sportovní sedadla s modrými bočnicemi a nápisi Turbo. Nesmí chybět jedinečné podlahové rohože a některé části interiéru v modrém laku. O pohon se postará přeplňovaný 1,6 litrový čtyřválcový motor, který produkuje 201 koní koní a 264 Nm točivého momentu. Motor je navíc napojen na šestistupňovou manuální převodovkou od společnosti B & M Racing Sport Shifter.

Když už mluvíme o výkonu, edice Rally má sportovnější pružiny a tlumiče, stejně jako tužší stabilizátor. Jelikož Hyundai chce zajistit exkluzivitu, výroba bude omezena na 1200 jednotek, zatím ale nepadlo ani slovo o ceně a případné dostupnosti v Evropě.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy