Mercedes Vito se představil s pohonem 4x4

Automobilka Mercedes už pár měsíců nabízí novou generaci prostorného Vita, nyní se však do nabídky dostává i verze s pohonem 4x4.

Verze s pohonem všech kol je zaměřena hlavně na majitele podniků v chladném podnebí, kde si Vito 4x4 najde své uplatnění. Systém pohonu všech kol 4Matic spolupracuje s trakčním systémem 4ETS, který jednotlivě rozděluje výkon na obě nápravy a přibrzďuje vždy kolo bez trakce tak, že zbylý výkon směruje vždy na kola s trakcí. Mercedes říká, že se tak stane během několika milisekund a systém napodobuje účinek tří uzávěrek diferenciálů.

Po uvedení na trh se Vito 4x4 bude nabízet výhradně s 2,15-litrovým čtyřválcovým motorem, který produkuje 190 koní a 440 Nm točivého momentu. Motor je připojen k automatické převodovce 7G-TRONIC PLUS, což umožňuje Vitu 4x4 dosáhnout nejvyšší rychlosti 199 km / h a v kombinovaném cyklu spotřebovat 6,4 litru na 100 km.

Mercedes-Benz Vito 4x4 je v současné době již možné objednávat a ceny na domácím trhu v Německu začínají na částce 36,120 Eur.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy