Opel Corsa OPC v pětidvéřové verzi jako počítačový koncept

Designér X-Tomi design se asi hodně nudí a tak na svět vypustil již několikátý počítačový koncept. Tím je pětidveřová varianta nového Opelu Corsa OPC.

Opel Performance Center (OPC) tento týden představil oficiální podobu nejostřejší Corsy se třemi dveřmi. Dnes je tu praktičtější varianta s pěti dveřmi,  jenže je dost nepravděpodobné, že by tahle verze spatřila světlo světa. I předchozí generace Corsy OPC byla nabídnuta pouze se dvěma bočními dveřmi, ale i přesto nezávislý umělec X-Tomi design přidal praktičnost a pár designových odlišností.

Corsa OPC se ukáže živě příští měsíc na autosalonu v Ženevě a pod svou kapotou skrývá silný zážehový 1,6 litrový 4-válec s výkonem 207 koní a s 280 Nm točivého momentu. Ten jde na přední kola prostřednictvím na krátko poskládané 6-stupňové manuální převodovky, což umožňuje zrychlení z 0-100 km / h za 6,8 sekundy a dosažení nejvyšší rychlosti 230 km / h. Dostupná je i funkce "Overboost", která dokáže krátkodobě zvýšit točivý moment až na 280 Nm.

Nová Corsa OPC bude k dispozici i s příplatkovým kitem Performance Package, jenž přidává k dobru 18-palcová kola s pneumatikami Michelin, brzdové kotouče o průměru s 330mm a třmeny Brembo nebo samosforný diferenciál Drexler.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy