Porsche Cayman GT4 oficiálně představeno, dostalo výkon 385 koní

Německé Porsche oficiálně představilo nejlepší verzi malého Caymanu s přízviskem GT4. Živě se sice ukáže až na autosalonu v Ženevě, ale již dnes vám přinášíme první technické informace.

 

Porsche Cayman GT4 má agresivní přední nárazník s předním splitterem a jinou mřížkou chladiče. Při pohledu dozadu můžeme vidět větší zadní spoiler a obrovské pevné zadní křídlo. Model má také duální sportovní výfukový systém a o 30mm sniženou světlou výšku podvozku. O bezpečné zastavení v jakékoliv situaci se pro změnu postarají vysoce výkonné brzdy z modelu 911 GT3. Kabina je u nejsportovnějšího provedení vybavena sedadly čalouněnými kůží a Alcantarou, Alcantaru nese i sportovní volant a opěrky loktů ve dveřích.

To nejdůležitější však leží pod kapotou, kde je usazen 3,8-litrový šestiválec o výkonu 385 koní. Ten je napojen na šestistupňovou manuální převodovku a vůz díky tomu dovede zrychlit z 0-100 km/h za skvělých 4,4 sekundy. Koho by zajímala maximální rychlost, nečekejte žádné omezovače, ostrý Cayman se zastaví až na hodnotě 295 km / h. Kromě toho se Porsche pochlubilo, že model zvládl zajet slavný Nürburgring Nordschleife za 7 minut a 40 sekund.

Ostrý Cayman GT4 může být vybaven i celou řadou doplňků, jako jsou uhlíkovo keramické brzdy, sedačkami vyztuženými uhlíkovými vlákny nebo paketem Sport Chrono Package. Nejnovější Cayman GT4 je v současné době již možné objednávat a německý ceník říká, že základní verze přijde na 85,779 Eur.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy