Volkswagen Golf nově ve verzi GTD Variant

Volkswagen předčasně představil naftové ostré provedení Golf GTD Variant (Gran Turismo Diesel), jehož živou premiéru si vychutnáme na blížícím se autosalonu v Ženevě.

Rodina Golfu se neustále rozrůstá a Volkswagen s verzí GTD Variant bude konkurovat například Škodě Octavii Combi RS TDI. Vůz totiž bude poháněn 2,0 litrovým vznětovým 4-válcem o výkonu 184 koní při 3500 ot/min a 380 Nm v rozsahu 1750 - 3250 ot/min. Z 0 na 100 km / h zrychlí za pouhých 7,9 sekundy, což je 0,4 setiny pomalejší čas než u Golfu GTD. Nejvyšší rychlost nebyla zatím přesně specifikována, ale nejspíše se vyšplhá někam k hranici 230 km / h. Kromě rychlosti se naftový kombík vyznačuje i hospodárností, protože spotřeba paliva údajně činí pouhých 4,4 litru / 100 km.

Golf Variant GTD se vyznačuje sportovním předním a zadním nárazníkem, ostře řezanou mřížkou chladiče, rozšířenými prahy a kouřovými koncovými světly. Vůz přichází i s černými střešními nosiči, dvojící koncovek sportovního výfukového systému, 17-palcovými koly z lehkých slitin Curitiba, bi-xenonovými světlomety a sníženým podvozkem o 15 mm.

V kabině najdeme sportovní sedadla, černé obložení stropu, osvětlené prahy dveří a nerezové kryty pedálů. Součástí výbaby jsou i kostkované černé dekorativní vložky a hlavice řadicí páky ve stylu golfového míčku. Multifunkční kožený volant a hliníkové dekory asi nikoho již nepřekvapí.

Již dnes lze Golf GTD Variant objednat, v Německu jeho cena začíná na 31,975 Eurech a s balíčkem Sport za 965 Eur dostane zákazník 18-palcová kola Nogaro, tónovaná boční okna a červené brzdové třmeny.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy