Mitsubishi Lancer Evoloution X Final Concept - poslední Evo se ukázalo

Mitsubishi Lancer Evo se ve své desáté generaci chystá na věčný odpočinek a v Tokyu se ukázala podoba jeho poslední ostrá verze.

Ta dostala název Evolution X Final Concept a pod kapotu dostala přemapovanou řídící jednotku a nové turbo. Díky tomu nyní 2,0-litrový zážehový motor poskytuje 466 koní, což je o 178 více než běžné Evo. Verze vychází z provedení Evo GSR a kromě zvýšení výkonu se dostalo i na větší vstupy vzduchu a větší mezichladič.

Úpravou prošel i chladicí systém a přibyl nový výfuk, sportovní podvozek a 19-palcová kovaná kola Rays s pneumatikami Yokohama Advan Neova AD08R. Lak karoserie nese výhradně kombinaci matné a lesklé černé a chromovanou lištu u spodní části přední masky. V interiéru se toho moc nezměnilo, jsou tu sportovní sedadla s kontrastními červenými švy a plaketky s označením edice.

Mitsubishi bylo velice opatrné, když stavělo omezenou výrobní sérii, nechtělo totiž, aby se z vozu stal přeplácaný kus plechu. Mitsubishi plánuje uvést model i pro zákazníky v Evropě, ovšem času není na zbyt, model se vyrobí zatím v nespecifikovaném množství a jeho cena dosáhne 70 tisíc dolarů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy