Užitkový Opel Corsavan je zpět v nové generaci

Na letošním ročníku bruselského autosalonu se představí užitková varianta noév generace Opelu Corsa s názvem Corsavan.

Užitkové provedení nabídne objem nákladového prostoru 920 litrů a dovede uvézt náklad o váze až 571 kilogramů. Oroti předchozí generaci tak vzrostlo užitečné zatížení o 21 kilogramů. Verze Corsavan vychází ze třídveřového hatchbacku, oproti kterému se odlišuje jen zaslepenými zadními bočními okny.

Bohatá je i bezpečnostní výbava, která zahrnuje systém pro sledování mrtvého úhlu, rozpoznávání dopravních značek, varování před opuštěním jízdního pruhu nebo varování před čelní kolizí. Příplatková výbava pak obsahuje kupříkladu vyhřívaný volant a čelní sklo nebo multimediální systém IntelliLink se sedmipalcovou dotykovou obrazovkou.

Pod kapotou se objeví zážehový motor o objemu 1.4-litru a naftová jednašestka, přičemž vrcholným motorem se stane turbodiesel 1.3 CDTI o výkonu 70 kW a točivém momentu 190 Nm. Ten má v kombinovaném cyklu odebírat jen 3,3 litru nafty na 100 kilometrů.

Užitkovou Corsu je možné již dnes objednávat, první kousky se však ke svým zákazníkům dostanou až v prvním čtvrtletí tohoto roku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy