Jeep Grand Cherokee Summit Platinum - jen to nejlepší od Jeepu

Detroitský autosalon nevynechal ani americký Jeep, který zde představil nové provedení modelu Grand Cherokee.

Jedná se o nejluxusněji vybavené provedení na základě vrcholné výbavy Summit, které nese přízvisko Platinum. Jeep Grand Cherokee Summit Platinum dostal oproti ostatním verzím laminované čelní sklo a také boční okna, aby se zmenšil hluk v kabině. Vrstvená skla pak podporuje systém aktivního rušení okolního hluku, jenž vyvinula firma Harman Kardon.

Kabina nabízí opět hnědé kožené čalounění sedadel Argentina Tan, kůže je i na středové loketní opěrce a na palubní desce. Interiér nabízí i černé prošívání ladícího pravé dřevěné obložení. Edice Summit Platinum dostane i nový koberec Berber v zavazadlovém prostoru a podsvícená loga na prazích dveří. Možná vám to přijde jako opakování obyčejné výbavy Summit, jenže hlavní změnou z edice Summit Platinum je motor. 

Tato verze dostane pouze třílitrový šestiválec EcoDiesel o výkonu 240 koní a s 572 Nm točivého momentu. V kombinovaném cyklu si má říci o 10,9 litru paliva na 100 km a síla jde na zadní nebo všechna kola přes osmistupňovou automatickou převodovku. Obyčejný Cherokee Summit vwšak bylo možné mít se základním motorem Pentastar nebo s  5,7litrovým osmiválcem Hemi.

Vůz by se měl prodávat v USA za částku kolem 56 tisíc dolarů, což není o moc víc než například konkureční BMW X5 ve verzi xDrive35d.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy