Audi Q7 nové generace je na světě, nabízí toho opravdu hodně

Audi po delším napínání oficiálně představilo novou generaci velkého SUV Q7 na North American International Auto Show.

 

Audi Q7 nové generace má nastavit nová měřítka ve svém segmentu, o což se má postarat jedinečný design a bohatá výbava. Vůz dostal obří mřížku chladiče a příď zdobí xenonové, LED nebo Matrix LED světlomety. Naprosto nová je i záď, kde jsou umístěny zadní LED světlomety. Svou délkou přesahuje nová Q7 pětimetrovou hranici o 5 cm, široké je 1,97 metru a vysoké 1,74 metru. Ve srovnání s předchůdcem je tak o 37 mm kratší a 15 mm užší. 

Kabina nabízí vysoce kvalitní materiály a moderní design. Nejdůležitější funkce patří vnitřní LED osvětlení, dřevěné nebo hliníkové obložení a látkové / Alcantarové/ kožené potahy sedadel. K dispozici je také vylepšený informační systém MMI a nový systém klimatizace se svým vlastním displejem a páčkové přepínače. Model může být vybaven i mnoha příplatky, včetně tabletů s displejem o rozměru 10,1 palce a audio systém Bang & Olufsen s 3D efektem.

Pod kapotou bude se objeví následující paleta motorů včetně:

2.0 TFSI s výkonem 252 koní a s 370 Nm točivého momentu

3,0 l TFSI s výkonem 333 koní a s 440 Nm točivého momentu

3,0 l TDI s výkonem 218 koní a s 500 Nm točivého momentu

3,0 l TDI s výkonem 272 koní a s 600 Nm točivého momentu

K dispozici bude také hybridní verze Q7 e-tron quattro plug-in hybrid, která má TDI motor o objemu 3,0 litru a osmistupňovou převodovku Tiptronic s integrovaným elektromotorem. To umožňuje vozidlu produkovat kombinovaný maximální výkon 373 koní a 700 Nm točivého momentu. Do prodeje přijde nová Audi Q7 letos na jaře a například Němci za ní dají minimálně 61 tisíc eur (v přepočtu 1,72 milionu korun).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy