Shelby GT350R Mustang - bouře na kolech

ford mustang | foto: Ford Motor Company

Ford oficiálně představil Shelby Mustang GT350R na Detroitském autosalonu.

Prezentuje jej jako nejvíce okruhový Mustang pro běžné silnice všech dob. Na trh jej plánuje uvést již během několika měsíců a vsází na jeho největší změny, které mají skalní zákazníci značky a fandové Mustangů patřičně ocenit.

 

Největšími inovacemi prošla aerodynamika vozu a snižování hmotnosti. V rámci zlepšení obtékání vzduchu kolem vozu a jeho přítlaku se přepracovával celý design. Nově se objevily otvory na kapotě, větrací otvory v blatnících, speciální úpravy na podvozku ke zlepšení chlazení výfukového potrubí a komponentů na zadní nápravě, přitvrdili také v oblasti difuzorů, splitterů a spoilerů.

 

Mustang je poháněn nejsilnějším atmosférickým motorem, kterým Ford disponuje. Tedy osmiválcem s uspořádání válců do písmena V o objemu 5,2 litru. Agregát vyvíjí výkon přes 500 koní a maximum točivého momentu dosahuje více než 540 N.m. Všechna síla putuje na zadní nápravu s diferenciálem s omezenou svorností. Jedna z technických lahůdek jsou také 19-ti palcová disky z uhlíkových vláken. Ford je tedy první výrobce, který zavádí disky z uhlíkových vláken jako standartní vybavení.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy