Volkswagen ukázal Cross Coupe GTE koncept

Volkswagen dnes představil koncept Cross Coupe GTE, a to ještě před jeho debutem na výstavě North American International Auto Show.

Model bude určen především pro Severní Ameriku a Cross Coupe GTE nabídne agresivní vzhled, masku chladiče s hliníkovou mřížkou a LED světlomety. Koncept má také svalnaté blatníky, lesklé černé akcenty a silné charakteristické linky. Můžeme také vidět zešikmenou střechu a na zadních výklopných dveřích malý spoiler. To vše zakončují 22-palcová hliníková kola.

Interiér je pětimístný a přichází se sedadly potaženými kůží Nappa, s lesklým černým lemováním středového panelu a s hliníkovými akcenty. K dispozici bude i digitální přístrojový panel, dotykové ovládání klimatizace a informační systém s displejem o rozměru 10,1 palce.

O pohon se postará plug-in hybridní pohonná jednotka, která se skládá ze zážehového motoru o objemu 3,6 litru V6, dvou elektromotorů a lithium-iontové baterie. Tato kombinace umožňuje konceptu produkovat kombinovaný maximální výkon 355 koní a 379 Nm točivého momentu. Pokud jde o výkon, vůz nabízí pohon všech kol a z 0 na 100 km/h se dostane za šest sekund.  Na čistě elektrický pohon pak ujede slušných 32 km.

Zatímco Cross Coupe GTE je zatím jen konceptem, Volkswagen potvrdil, že výroba modelu se bude konat v závodě Chattanooga v Tennessee, a to na konci roku 2016.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy