Mercedes představil verzi GLE 63 AMG S Coupe

Po náhledu zveřejněném minulý týden se Mercedes rozhodl ukázat nový model GLE 63 AMG S Coupe.

Sportovní zástupce značky chce na trhu bojovat s BMW X6 M, a to jak vzhledově, tak i výkonem. V oblasti designu dostal vůz agresivní přední masku, mřížku chladiče a velké otvory pro přívod vzduchu. Model má také LED světlomety, výfukový systém se čtyřmi koncovkami a 22-palcová kola z lehkých slitin s titanově šedým povrchem.

Kabina je vybavena sportovním koženým volantem s plochým dnem, sportovními sedadly čalouněné kůží Nappa a upravenou přístrojovou deskou. Další významné změny představuje kůží potažená palubní deska, vyhřívaná / odvětrávaná přední sedadla a dekory v klavírní černi. Mezi speciality se pak řadí pedály z nerezové oceli, podlahové rohože s logem AMG a zvukový systém Harman Kardon.

O pohon se postará twin-turbo 5,5-litrový motor V8, který produkuje 577 koní a 760 Nm točivého momentu. Motor je připojen k sedmi rychlostní automatické převodovce AMG SPEEDSHIFT PLUS a výkon jde na obě nápravy skrze systém 4MATIC. To ve výsledku umožňuje modelu zrychlit z 0 na 100 km/h za 4,2 sekundy.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy