Volvo S60 Cross Country - terénní sedan se ukáže v Detroitu

Volvo ještě před dalším ročníkem autosalonu v Detroitu ukázalo první snímky nové verze sedanu S60. Ta dostala vyšší podvozek a jmenuje se Cross Country.

Poslední dobou se doslova roztrhl pytel s oplastovanými a zvýšenými modely, za zmínku stojí kupříkladu Golf Alltrack, Octavia Scout nebo Insignia Country Tourer. S drsnými doplňky se však většinou ukazují jen verze kombi a právě to chce Volvo změnit. Proto již brzy uvede na trh zdrsněný sedan S60, jenž má zvýšeno světlou výšku o 65 mm.

Chybět mu prý nebude ani pohon všech kol, který bude na přání k dispozici v Evropě a na vybraných trzích. Volvo S60 Cross Country vyjede standardně na kolech o rozměru 18 palců, na přání pak výrobce instaluje o palec větší ráfky. Kola budou zabalena do speciálně navržených pneumatik, které zlepší pohodlí a sníží hladinu valivého hluku.

Pod kapotou máme očekávat jen vrcholné motory, tudíž počítejme se zážehovým pětiválcem T5, který na americkém trhu nabídne 250 koní, ovšem v Evropě to bude ještě o 4 koně víc. Evropané také budou moci koupit zvýšenou S60ku s naftovými motory D4 o objemu 2.0-litru a 2.4-litru.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy