Reálná ilustrace velkého SUV od Škody, přijde v roce 2016

Za pár měsíců nás čeká oficiální premiéra nové generace Škody Superb a o rok později se má na trh dostat i první velké SUV od Škodovky.

V galerii vidíte doposud nejrealističtější snímek konečné podoby velké Škodovky. Vůz dostal úzké světlomety podobné novému Superbu, rozdělená dálková světla, jaké měla současná generace modelu Yeti před faceliftem a nebo agresivně stylizovaný přední nárazník. Spekuluje se i o označení, které původně mělo znít Snowman, jenže dnes je jisté, že jmenovka bude znít jinak.

Aktuálně se Škodovka chlubí označením A Plus, ale ani toto označení nebude nést seriová verze. Vůz nabídne 4,65 metru dlouhou karoserií a do nabídky dorazí verze s pohonem předních i všech čtyř kol. Pod kapotou se ocitnou výhradně čtyřválcové benzinové a dieselové motory.

Škoda postaví prvné velké SUV na platformě MQB a o přenos výkonu se postará manuální a nebo automatická převodovka. Dokonce se uvažuje i o plug-in hybridní verzi, jenž ale přijde možná až s faceliftem, takže to bude ještě nějakou dobu trvat. V interiéru najdeme tři řady sedadel pro sedm pasažérů a při sklopení opěradel druhé a třetí řady by mohlo SUV nabídnout zavazadlový prostor o objemu více než 2 000 litrů.

Nový SUV model by měl začínat na částce 600 tisíc korun a za vrcholné provedení zaplatí zákazník něco kolem 1 milionu Kč.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy