Lamborghini Aventador SV poprvé spatřeno na ulici

Ostré provedení Lamborghini Aventador s názvem SuperVeloce (SV) bylo vůbec poprvé zachyceno při běžném testování na ulici.

Zlověstně vypadající černý prototyp byl spatřen na italské dálnici a jak můžete vidět, je to úplně jiný vůz než běžný Aventador LP700-4. Pryč je centrálně umístěný velký výfukový systém se dvěna koncovkami, protože byl nahrazen hned čtveřicí koncovek, což ale samozřejmě nemusí být konečné řešení. Kromě toho vůz dostal velký difuzor a přepracovaný zadní nárazník, zatímco pod zadními světly jsou další otvory, poskytují větší chlazení motoru.

Lamborghini Aventador SV bude navazovat na jeho předchůdce, kterým bylo Murcielago LP670-4 SuperVeloce. Očekávejte tedy agresivnější karoserii, podstatné snížení hmotnosti (Murcielago SV shodilo 100 kg) a vyšší výkon. Proto nejspíš dostane motor V12 o objemu 6,5 litru, který ve své současné konfiguraci produkuje 700 koňských sil a 720 koní v omezené edici Anniversario.

Zatím neexistují žádné informace o datu uvedení, ale je tu šance, že Lamborghini uvede Aventador SV na Ženevském březnovém autosalonu v roce 2015. V nejhorším si budeme muset počkat až do září na autosalon ve Frankfurtu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy