Audi RS3 Sportback je na světě, výkon činí 367 koní

Audi dneškem oficiálně představilo ostrý model RS3 Sportback nové generace, který nabízí výkon 367 koní.

RS3 Sportback má agresivní přední masku s velkými otvory pro přívod vzduchu a  logo quattro na spodní mřížce. Sportovní styling se dále projevuje hliníkovými doplňky, jako jsou kryty zpětných zrcátek, sníženou světlou výškou a novým zadním nárazníkem s lesklým černým difuzorem. Mezi další významné změny patří duální výfukový systém a 19-palcová kola. Kabina přináší sportovní sedadla z kůže Nappa, sportovní volant s plochým dnem a s kontrastním prošíváním. Nechybí taktéž pedály z ušlechtilé oceli a obložení interiéru z hliníku a uhlíkových vláken.

Pod kapotou pracuje již známý 2,5-litrový pětiválcový motor a produkuje zmíněných 367 koní a 465 Nm točivého momentu. Je připojen k sedmistupňové automatické převodovce S tronic sílu na obě nápravy přenáší systém Quattro. To umožňuje hatchbacku  zrychlení z 0-100 km / h za 4,3 sekundy a dostane se až na elektronicky omezenou maximální rychlost 250 km / h.

Když už mluvíme o výkonu, model je dodáván se sportovně laděným odpružením, širšími pneumatikami a systémem jízdních režimů Audi drive select. K dispozici jsou také vysoce výkonné brzdy a progresivní systém řízení, který je schopen měnit poměr mezi 15,3: 1 a 10,9: 1. Nové Audi RS 3 Sportback bude v prodeji nejprve ve Velké Británii příští rok v březnu a první kusy ke svým zákazníkům dorazí příští léto.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy