Bugatti Chiron má dostat tachometr cejchovaný do 500 km / h

Nové informace se začínají objevovat o vysoce výkonném nástupci Bugatti Veyron, který by mohl dostat název "Chiron".

Bugatti Veyron přišlo na trh již v roce 2005, takže samozřejmě již inženýři značky tvrdě pracují na vývoji jeho nástupce. Vůz si zachová mohutný motor W16 o objemu 8,0 litru, jehož výkon se bude pohybovat někde v oblasti 1500 koní. Točivý moment zůstane dosáhne taktéž 1500 Nm.

Podle deníku Automobile Magazine přibude další výkon prostřednictvím alespoň dvou elektricky poháněných turbodmychadel, přičemž výkon půjde na obě nápravy skrze vylepšenou dvojspojkovou sedmistupňovou převodovku. Bugatti Chiron by navíc mělo díky tomu dosáhnout maximální rychlosti 463,5 km / h, což je mnohem víc, než kolik dokáže Veyron Super Sport. Z 0-100 km / h má Chiron zrychlit za méně než 2,5 sekundy a o účinné zastavení se postarají keramické kotouče.  

Nástupce Veyronu nabídne aktivní spoilery, obrovské zadní křídlo a nebo rychloměr cejchovaný až do 500 km / h. Předpokládá se, že 92 procent komponentů Chironu bude buď nových, nebo masivně přepracovaných.

Výslednou podobu Chironu se dozvíme koncem příštího roku, na trh následně vstoupí v průběhu roku 2016, tehdy se dozvíme i jeho cenu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy