Hyundai i40 - facelift je venku a vypadá dobře!

Hyundai i40 | foto: Hyundai

Hyundai i40 prošel omlazovací kůrou a jak mu to najednou sluší!

Model střední třídy byl na trhu už dlouho a na facelift se čekalo už nějaký ten pátek. Automobilka odhalila facelift obou verzí, tedy jak sedanu tak verze kombi. Přepracování není nikterak razantní a rozsáhlé, ale i tak i40 výrazně omládla.

Hyundai si potrpí na osobitý design a pokračuje tak ve své téměř tradici i u i40, kterou záměrně nemůžeme označit za vlajkovou loď, neboť Hyundai nabízí v Evropě Genesis. Velkou změnou prošla maska i40, ta se chlubí novým designem světlometů s integrovanými LED mlhovkami, nově sofistikovanější hexagonální mřížkou a celkově přepracovaným předním nárazníkem. Nový design se dotkl také zadní části, kde jsou změny spíše decentní a nejvíce znatelné u verze kombi, která má nový design zadních sdružených svítilen.

Paletu motorů opět tvoří dieselové 1,7 CRDi s výkonem od 115 do 140 kW, s maximem točivého momentu 280 respektive 340 N.m. Silnější verze bude mít k dispozici novou 7-mi stupňovou dvouspojkovou automatickou převodovku, která nejen že bude řadit konečně rychle, ale také bude výrazněji šetřit palivo, než jak tomu bylo u hydrodynamického líného automatu.

Hyundai také zlepšil funkci systému Advanced Traction Control v zatáčkách (ATCC), který používá elektronické senzory a supluje funkci samosvorného diferenciálu. Tím zlepšuje trakci v zatáčkách a to zejména na výjezdu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy