Škoda Superb nové generace poprvé nafocena při testech!

Přinášíme vám čerstvé zprávy z ulice, kde byla poprvé zachycena nová generace limuzíny Superb od českého výrobce Škoda Auto.

Nafocené prototypy s velmi rozsáhlou kamufláží byly vyfoceny na třech fotografiích, které ukazují velký sedan s konstrukcí z modelu Vision C Concept. Zcela nový Superb vstupuje do své třetí generace s nejnovějšími technologiemi, vyvinutými společností Volkswagen Group. Některé z nich už používá nový Passat a budoucí Superb zcela jistě vyjede na nové, modernější a lehčí platformě MQB.

Superb bude jeden z největších vozů vyrobených na platformě MQB s rozvorem náprav 2836 mm, což je o 75 mm více, než nabízí současná generace. Pod jeho kapotou se ocitnou nové motory TSI a TDI. Ty nabídnou výkon od 120 do 280 koní, zatímco současná zážehová jednotka o objemu 3,6 litru V6 bude nahrazena nový turbomotorem o objemu dva litry.

U něj bude výkon posílán na všechna čtyři kola přes sedmistupňovou dvouspojkovou převodovku DSG a systém Haldex páté generace. Dřívější zprávy dále potvrdily, že Superb sedan bude první hybridní škodovka, jelikož si vypůjčí techniku od Passatu GTE. Ten kombinuje motor o objemu 1,4 litru TSI a elektrický motor, což dohromady dává výkon 218 koní. Škoda si hraje i s myšlenkou auta na čistě elektrický pohon. To by dostalo odznak Superb PHEV a dojezd na jedno nabití má činit až 50 km.

Nový Superb bude rovněž vybaven nejmodernějšími bezpečnostními technologiemi a Full LED světlomety. Asi největším překvapením při posuzování špionážních fotek je to, že na voze nejsou nainstalovány zmíněné LED diody. Je to pravděpodobně proto, že levnější modely nabídnou klasické xenonové výbojky.

Nová Škoda Superb se představí v roce 2015, a to buď na autosalonu v Ženevě nebo na výstavě IAA ve Frankfurtu nad Mohanem. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy