Mazda2 Sedan - další novinka z Japonska

Japonský výrobce Mazda se tento týden hodně rozšoupl a krom nové CX-3 a omlazených modelů řady 6 a CX-5, dnes ukázal i novou "dvojku" ve verzi sedan.

Přinášíme vám tak první oficiální snímky Mazdy 2 Sedan. Ta jak by se očekávalo nemá premiéru v Los Angeles, ale její debut je stanoven na příští týden v Thajsku na Mezinárodní výstavě Motor Expo.

Pokud jde o design, Mazda 3 je považována za zmenšeninu modelu 6 a nyní se dá s klidem tvrdit, že nová Mazda2 Sedan vypadá jako zmenšenina trojky. To ale rozhodně není špatně, protože nový malý sedan má pravděpodobně jeden z nejzajímavějších designů na současném trhu. Japonští inženýři prostě vědí jak zaujmout a jak vytvořit extravagantní a nestárnoucí design.

Vůz je poháněn 1,5-litrový dieselový motorem SKYACTIV-D  s výkonem 105 koní a s 220 Nm točivého momentu. Údaje o spotřebě paliva nebyli zveřejněny, ale standardní hatchback má s tímto motorem konzumovat jen 3,4 litru na 100 km. Emise CO2 mají přitom dosáhnout jen 89 gramů na ujetý kilometr.

Mazda2 Sedan vstoupí do prodeje nejdříve v Thajsku na začátku příštího roku, později bychom mohli novou karosářskou verzi Mazdy 2 vidět i u nás v Evropě.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy