Qoros 3 City SUV - strašák evropských crossoverů

Qoros 3 City SUV | foto: Qoros

Čínsko-Izraelský crossover brzy zamíří na Evropský trh. Luxus styl i praktičnost, to chce za rozumné peníze nabídnout jako alternativu k současným crossoverům.

Qoros před nedávnem oficiálně představil další model z jeho nabídky. Je jím crossover s trochu delším a netypickým názvem 3 City SUV. Jedná se však o logické označení, číslice tři odkazuje na hatchback Qoros 3, z kterého crossover vychází, City jasně dává najevo, kde bude jeho teritorium a navíc nabízí možnost příchodu offroadovější verze a SUV poukazuje na výbavu a míru luxusu, kterou známe z velkých SUV.

 

To, že tento crossover vychází z brášky Qoros 3, je při pohledu na vzhled vozu jasné. Oproti „civilnímu“ hatchbacku dostal navíc plasty kolem celé karoserie, několik částí se stříbrným dekorem a trochu vyšší světlou výšku.

 

Prodávat se začne nejdříve v Číně, kde budou k dispozici dva motory. Základní atmosférická 1,6 s výkonem 93 kW (126 koní) a silnější přeplňovaná šestnáctistovka s výkonem 115 kW (156 koní). Na pohon všech kol zapomeňte, tohle je přeci City SUV, tedy předokolka. Motor je standardně dodávaný s šestistupňovou manuální skříní, na přání můžete mít i dvouspojkovou automatickou převodovku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy