Ford Mustang Shelby GT350 nabídne více než 500 koní

Po dlouhém čekání se americký Ford vytasil s naprosto dokonalým Shelby GT350 Mustang.

Ten se stane vrcholem modelové řady Mustang a pod jeho kapotu se usadil 5,2-litrový motor V8 s novou klikovou hřídelí. Konečné technické specifikace nejsou k dispozici, ale Ford říká, že motor bude produkovat 507 koní a maximální točivý moment 542 Nm. Síla půjde na zadní kola přes šestistupňovou manuální převodovku a diferenciál s omezeným prokluzem Torsen bude součástí standardní výbavy.

Ford nabídne Shelby GT350 Mustang s volitelným balíčkem Track. Ten dodá navíc velký chladič motorového oleje a oleje v převodovce, nový hliníkový kryt podvozku a na míru vyrobená 19-palcová kola s pneumatikami Michelin Pilot Super Sport. O bezpečné zastavení se postarají kotouče o rozměru 394mm vpředu se šestipístkovými třmeny a zadní kotouče o rozměru 380mm se čtyřpístkovými třmeny. Model dostal navíc přední splitter z uhlíkových vláken a zadní difuzor zvyšující přítlak.

Uvnitř kabiny vozu Shelby GT350 Mustang se majitelé dočkají sedadel Recaro, sportovních budíků a doplňků z lesklého chromu. K dispozici je také integrovaný jízdní systém řidiče s pěti režimy, který mění nastavení systémů, jako je kontrola stability, ABS, posilovač řízení, kontrola trakce, mapování škrticí klapky a klapek ve výfuku a nastavení tlumičů MagnaRide.

Za příplatek Ford nabízí volitelný balíček Tech, jenž přináší elektricky ovládaná sedadla potažena kůží, dvouzonovou klimatizaci, výkonnější audiosystém Shaker a dotykovou obrazovku o rozměru osm palců se systémem myTouch.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy