Honda uvedla na trh novou generaci sedanu Legend, prozatím ji v ČR nekoupíte

Honda vpustila do prodeje novou generaci velkého sedanu Legend, prozatím si jí však kuopí jen výhradně Japonci.

Víc jasno bude v lednu příštího roku, kdy se pátá generace podívá i na trh do USA. Teprve potom bychom se jí mohli dočkat i my Evropané. Honda Legend pro rok 2015 vypadá velmi zajímavě, přináší lehce obměnený design karoserie a hlavně zase o něco víc luxusu v interiéru. Legend páté generace je 4982 mm dlouhý, 1890 mm široký a 1465 mm vysoký. Rozvor náprav u něj činí 2850 mm. 

Nový je i pohon, o který se postará  vidlicový šestiválec o objemu 3,5 litru s výkonem 314 koní a s 371 Nm točivého momentu. Aby to nebylo vše, pohonná soustava je doplněna o elektromotor s výkonem 35 kW a s točivým momentem 148 Nm. Nový Legend využívá systém pohonu všech kol Sport Hybrid SH-AWD, takže vpředu je klasický motor s elektromotorem a  u zadní nápravy jsou další dva elektromotory.

Každý z nich nabídne výkon 27 kW a točivý moment 78 Nm, každý se stará o jedno kolo a je řízen zcela nezávisle. Honda díky tomuto systému slibuje až nadprůměrné jízdní vlastnosti vzhledem k tomu, o jak mohutné auto se jedná. Zajímá vás, o kolik si japonský sedan řekne paliva? Podle Hondy se má spotřeba pohybovat od hranicí šesti litrů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy