Volkswagen Golf R400 a GTI Roadster Concept míří na Los Angeles Auto Show

Volkswagen tento měsíc uvede na autosalonu Los Angeles Auto Show hned dva hodně agresivní koncepty.

Už několikrát jsme zde představili Golf R400, který je právě jedním z oněch koncepčních vozidel. Druhým autem ale bude ještě zběsilejší GTI Roadster. Začneme ale pěkně po pořádku. Golf R400, který měl svou premiéru letos v dubnu na autosalonu v Pekingu dostal přepracovaný čtyřválcový 2,0 litrový benzínový motor. Díky většímu turbodmychadlu společně s dalšími aktualizacemi, byli inženýři Volkswagenu schopni z motoru dostat o 100 koní a 70 Nm víc, než co nabízí verze Golf R. Celkový součet ta činí 400 koní a 450 Nm. 

Hned vedle R400 se postaví jeho ostřejší kolega s názvem GTI Roadster. Ten měl svou premiéru letos na konci května na výstavě Worthersee.  Ještě před tím ale byl uveden jako vozidlo do automobilové závodní hry Gran Turismo 6. Sám výrobce jej popsal jako "nejvíce velkolepé GTI vůbec", dvoumístný kabriolet dostal 3,0-litrový twin-turbo motor V6. Ten nabízí neuvěřitelných 503 koní a točivý moment o hodnotě 559 Nm. Síla motoru jde na všechna kola skrze systém 4Motion a sedmistupňovou převodovku DSG.

Jen pro zajímavost, kdo si myslel, že Golf R400 je zběsilý, tak na koncept GTI Roadster nemá. Ten totiž zrychlí z 0 na 100 km/h za 3,5 sekundy, přičemž je schopen dle výrobce dosáhnout rychlosti až 309 km/h.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy