BMW M Performance pro X3, X4 a M4

bmw x4 | foto: BMW Group

Pakety M Performance přinesou karbonové díly, Alcantaru, ale také zvýšení výkonu.

Na Essen Motor Show, zveřejní německý výrobce automobilů BMW nový program M Performance, který je šitý na míru modelům X3, X4 a také M4 kupé, ale také i pro verzi kabriolet.

Novinka přináší změny na exteriéru, v interiéru a také pod kapotou. V nabídce budou nové karbonové díly na karoserii, litá kola s nový designem o průměru až 21 palců. V interiéru se zase nebude šetřit Alcantarou, kterou může být čalouněný i volant s ruční brzdou, ale také třeba strop, přístrojová deska nebo výplně dveří.

Pro modely X3 a X4 bude v nabídce úprava výkonu, respektive jeho navýšení. Týká se to verze xDriv30d, která posilní o 20 kW. Tím se výsledný výkon navýší na zajímavých 210 kW (286 koní) a točivý moment bude mít kulatou hodnotu 600 N.m.

V praxi to znamená lepší dynamické vlastnosti. Například sprint z 0 na 100 km/h zvládne o 0,3 sekundy rychleji, to je v případě X4 pouhých 5,5 sekundy, X3 to zvládne za 5,6 sekundy. Pro M4 v nabídce úprava výkonu není, ale „pouze“ titanový výfuk, který přináší velmi zajímavý zvuk a hlavně snížení hmotnosti.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy