Qoros 3 City SUV - Čínský Yeti

Qoros | foto: Qoros

Čínský výrobce Qoros chce v krátké době rozšířit svou modelovou nabídku. Mimo jiné přibude i tento kompaktní crossover.

Prorazit v Evropě na nejtvrdším automobilovém trhu světa je velmi obtížné. Zkoušelo to již mnoho značek a málokteré se to povedlo. Nyní se o to chce pokusit i nejmladší Čínská automobilka, která je financována z Izraele.

Svůj úspěch by chtěla v budoucnu připsat atraktivnímu designu, vyspělým technologiím a technice a mimo jiné i zajímavou cenou. V prodeji je již kompaktní sedan Qoros 3, který je k mání na slovensku s benzinovým čtyřválcem s výkonem 115 kW. K dispozici je jeho pětidveřový hatchback derivát se stejným motorem.

Stále však chybí další modely, například kombík, zástupce malých vozů, nebo třeba SUV popřípadě crossover. A právě ten poslední jmenovaný by měl dorazit co nevidět. Qoros model 3 Citi SUV, se prezentuje jako crossover pro „prémiovějši měkký životní styl, ideálni od města ale i pro jízdu mimo něj“.

Do prodeje by měl přijít se dvěma motorizacemi. Atmosférickou 1,6, která bude nabízena i v přeplňované verzi. Spolupracovat bude s manuální převodovkou, nebo dvouspojkovým automatem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy