Studie zjistila, že Mercedes je největší podvodník v testu evropské spotřeby paliva

Studie provedená světovou organizací pro dopravu a životní prostředí (T&E), zjistila, že Mercedes-Benz je největší podvodník v testu evropské spotřeby paliva.

Německá automobilka Mercedes-Benz má první místo v nejnovější studii, pokud jde o rozdíly mezi oficiálními údaji o spotřebě paliva poskytovanými výrobcem a reálnou spotřebou v běžných podmínkách. Říká se, že trojcípá hvězda spotřebovává až o 40 procent více paliva ve srovnání s tím, co je napsáno v katalogu. Takové procento výrazně přesahuje všechny ostatní výrobce, u nichž se rozdíl "vejde" do 31 procent. Mezera mezi udávanou a skutečnou spotřebou se u Mercedesu rozšířila v průběhu let, a to hlavně od roku 2001. Tehdy činily rozdíly v průměru pouze kolem 8 procent.

Pro typického evropského řidiče, znamená výrazně jiná spotřeba investici navíc v průměru 500 Eur za jeden rok. Automobilky při "testech" totiž navíc mají některé techniky, vedoucí ke zlepšení čísel spotřeby paliva. Podle další studie z roku 2013, patří mezi nejčastější fígle automobilek ekonomické pneumatiky s nízkým valivým odporem, použití speciálních super výkonných olejů, oblepení všech spár a skulin na karoserii a nebo úprava brzd a geometrie kol. Zajímavé je, že zpráva též říká, že moderní systémy řízení motoru jsou dokonce schopni sami rozpoznat, kdy je zkouška prováděna za účelem dosáhnutí lepších výsledků v testu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy