BMW X2 Sport - prozrazeno!

BMW | foto: Theophilus Chin

To, že BMW chystá nejmenší podobu X6, tedy BMW X2 se nepřímo potvrdilo, když sama automobilka začala připravovat výrobu.

Nová zpráva přináší informaci o tom, že BMW učinilo nezbytné kroky k registraci X2 Sport, aby získala ochrannou známku. Toto papírování je začátkem přípravy sériové výroby „mini X6“, která se postaví vedle X1 již  za dva nebo tři roky.

Stále se spekuluje nad tím, zda nový crossover bude nabízen v třídveřové nebo pětidveřové verzi. Podle našich odhadů bude možnost pořídit obě varianty, jak více praktickou pětidveřovou, tak i „Evoque styl“ třídveřovou, která bude cílit především na mladší klientelu, kterou chce BMW v budoucnu oslovovat více. Tímto krokem si „rekrutuje“ budoucí zákazníky, kteří rostoucím věkem, budou chtít i dražší modely.

Pravděpodobně se prvních automobilů dočkáme v roce 2017, takže prototypy můžeme začít vídat na silnicích již za dva roky. Pod kapotu BMW umístí tří a čtyřválcové přeplňované agregáty jak zážehové tak i vznětové. Dokonce se možná dočkáme i pluq-in hybridní verze.

Zdroj: Theophilus Chin

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy