Nový Hyundai Aslan bude již brzy útočit na německé premiové trio

Expanze korejské značky Hyundai neustává a světové trhy výrobce bombarduje obří nabídkou modelů, které již brzy rozšíří i nový prémiový sedan Aslan.

Zejména v Americe a Asii se vozy Hyundai prodávají velmi dobře a nový model Aslan přijde již brzy na světové trhy s jediným cílem. Ten je postavit se německým prémiovým značkám vyšší střední třídy, konkrétně tedy Audi A6, BMW řady 5 a Mercedesu třídy E. Korejský sedan se jim může postavit už jen díky svým rozměrům, které činí 4,97 metru na délku a 1,87 metru na šířku.

Interiér Aslanu opět nevynechal korejský nádech, avšak je zde přítomna i velká dávka luxusu a elegance. Po stránce výbavy se opět jedná o naprostý vrchol, tudíž  zde zákazníci najdou například head-up-displej, systém udržování jízdy ve zvoleném pruhu s adaptivním tempomatem, vyhřívaná a odvětrávaná sedadla, parkovací asistent, nový palubní systém. Nechybí ani adaptivního podvozek a také systém zobrazující informace o nehodách na cestě, zprávy o počasí a nebo silniční uzavírky.

Pod kapotou Aslanu se objeví jen nejvrcholnější motorizace, to aby vůz nebyl žádný lenoch. Konkrétně se jedná o motory o objemu 3,0-litru V6 GDI a 3,3-litru V6 GDI s výkony 270 resp. 294 koní. Ty budou spojeny výhradně s automatickou převodovku. Koho už teď zajímá cenovka nové limuzíny od Hyundaie, v základní verzi je na domácí půdě ohodnocen již teď na částku 39 900 000 wonů, což je v přepočtu na naší měnu lehce přes 800 tisíc.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy