Audi R8 Competition - nejsilnější model v historii značky

audi r8 | foto: Audi

Audi představila novou R8 s názvem Competition, která se představí v Los Angeles a bude mít titul nejrychlejší Audi všech dob.

Samozřejmě se bavíme o sériových modelech značky. R8 Competition bude mít pod kapotou 5,2 litrový V10 agregát s výkonem 570 koní (425 kW). Ten spolupracuje se sedmistupňovou převodovkou S tronic a systém pohonu všech kol, který umožní zrychlení 0-100 km/h za 3.2 sekundy. Maximální rychlost je omezená na 320 km/h což je maximum, jaké zatím žádná sériová Audi nenabídla.

Design předního nárazníku se inspiroval z R8 LMS a nabízí řadu komponentů z uhlíkových vláken, včetně předního spojleru, krytů zrcátek, zadního difuzoru a zadního křídla. Vůz má také lesklá černá litá  kola a sportovní výfukový systém s vysokým leskem a černými koncovkami. K dispozici jsou také uhlíkové keramické brzdy a eloxované červené brzdové třmeny.

Sportovní design pokračuje i v kabině. Kde je v hlavní roli karbon. Nechybí ani prahové lišty s podsvícením, které nesou nápis R8 Competition. Výroba bude omezena na 60 kusů a model bude zřejmě k dispozici pouze ve Spojených státech.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy