Nový Volkswagen Golf VIII: jenom evoluce sedmičky

Golf | foto: Volkswagen

Těšíte se na nový Golf osmé generace? Tak to s tím tolik nepřehánějte, možná budete trochu zklamaní, co se týče desingu.

Už tu byly zprávy o tom, že Volkswagen chystá velmi radikální změny. Ty se měly týkat především designu, který by byl podřízený co možná nejlepší aerodynamice. Podle „zákulisních informací“, které zveřejnil britský Car Magazine tomu bude nakonec trochu jinak.

Nedočkáme se super aerodynamického tvaru, ale opět evolucí současné sedmé generaci, které pokračuje v plynulém vývoji designu již kultovního Golfu. Žádná velká změna tedy nebude. Dočkáme se tak trochu sterilního, čistého a jednoduchého designu, který pro někoho je nadčasově elegantní, pro jiné nudný a fádní.

Nový Golf se pravděpodobně dočká přeplňovaného tříválce s výkonem přes 80 kW a 200 N.m. točivého momentu. Nebudou chybět ani čtyřválcové TSI s objemy 1,2 nebo 1,4 a samozřejmě 1,8 litru s výkonem až 141 kW a 320 N.m. Dieselových agregátů se ještě dočkáme. Konkrétně tříválcové 1,4 TDI s výkonem 78 kW a 250 N.m. a čtyřválcovou 1,6 a dvoulitrem s výkonem až 141 kW a 400 N.m.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy