Audi A8 příští generace bude nabízeno jako plně autonomní vozidlo

Společnost Audi oznámila, že chystaná další generace vlajkové lodi A8 bude k dispozici také jako plně autonomní vozidlo.

Již v lednu jsme jsme poprvé přinesli informace o nové generaci Audi A8, jenž má dostat poprvé v historii autonomní řídícím systém. Vedoucí výroby a technologie, Stefan Moser, tvrdí, že Audi bude jako první na světě vyrábět vůz s vlastním řídícím systémem. Ten bude "vždy lepší než lidské bytosti", protože ho nebude od řízení odvádět "telefonování, hezké holky či další okolo jednoucí zajímavá auta"..

Tato zpráva o plně autonomním vozidlu je navíc podpořena akcí, na které před pár dny Audi ukázala samostatně se řídící model RS7. Ten se sám pilotoval na Hockenheimu a vozidlo tam dosáhlo velmi slušného času na jedno kolo. Systém, který bude použit v nové A8, se bude opírat o pokročilejších fotoaparáty pracující s lasery a dalšími senzory.

Podle Mosera musí autonomní vozidlo Audi fungovat vždy a všude, nejen na uzavřené okruhové trati, kde není žádný provoz. Příští generace Audi A8 bude odhalena koncem roku 2016 a do prodeje vstoupí začátkem roku 2017.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy