Bugatti Veyron se dočká své Nemesis

Trion Nemesis | foto: Trion

Americká automobilka Trion Supercar odhalila více z plánovaného modelu Nemesis, který se stádem 2000 koní vyšle do boje o nejrychlejší auto.

Aby v boji Trion Nemesis zvítězil, nesmí se spokojit s ledajakým motorem. Proto uvnitř vozu bude ukryt V8 s objemem 9.0 litrů a s dvěma turbodmychadly. To znamená výkon kolem 2000 koní. S tímto divokým spřežením vůz zmákne z 0 na 100 km/h za 2.8 vteřiny a ručička na tachometru by měla přejít přes 450 km/h. To by Trionu stačilo na Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse nebo Koenigsegg One:1.

Lepším jízdním vlastnostem pomáhá aktivní aerodynamika a váha vozu je redukována použitím uhlíkových vláken. O řazení se stará 8-rychlostní sekvenční převodovka. Kdo by toužil dostat z vozu opravdu všechno, může zvolit nastavení Predator, které zlepší reakci plynu, přemění nastavení podvozku, zvuk výfuku a limit otáček.

Tvar vozu je samozřejmě ovlivněn hlavně požadavkem na nejnižší odpor vzduchu. Uvnitř vozu čeká na řidiče digitální přístrojová deska s připojením na internet.

První prototypy by měly být vyrobeny již v únoru příštího roku. Začátek produkce chce automobilka v lednu 2016 a prozatím plánuje výrobu 50 kusů. Jeden pak vyjde kupujícího na přibližně 786,000 €.

Trion chce s tímto modelem narušit nadvládu evropských značek v této kategorii automobilů. Co myslíte, má šanci?

Zdroj: autocar.co.uk

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy