Volkswagen Golf R Variant - je tohle výsledná produkční verze?

V letošním roce byl na Nürburgringu spatřen hned několikrát prototyp Volkswagenu Golf R Variant a nyní to vypadá, že se možná fikce stane realitou.

Blíže neurčené zdroje pro server worldcarfans potvrdily, že Volkswagen ukáže výrobní verzi Golfu R Variant letos v prosinci na výstavě Essen Motor Show. Stejně jako verze hatchback i praktičtější Variant dostal agresivní body kit karoserie, tužší odpružení, zvětšené brzdy a větší litá sportovní kola. Krom toho, v poslední době se testuje i Seat Leon ST Cupra, takže se zřejmě časem odehraje pěkný souboj.

Techniku si sportovní kombík vypůjčí od Golfu R, konkrétně se jedná o přeplňovaný čtyřválec o objemu 2,0 litru, který generuje výkon 300 koní a maximální točivý moment 380 Nm. Ten půjde jak jinak než na obě nápravy skrze systém 4Motion, přes šestistupňovou manuální nebo volitelně šestistupňovou automatickou převodovku DSG. Standardní "krátký" Golf R potřebuje 4,9 sekundy ke zrychlení z 0 na 100 km/h. S automatem DSG je pak zrychlení 5,1 sekundy.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy