Dartz Prombron Black Shark - moderní špion s výkonem 1500 koní

V návaznosti na počátek tohoto týdne firma Dartz oficiálně představila svůj neskutečně zajímavý vůz s názvem Prombron Black Shark.

Sám výrobce jej popisuje jako "skutečné špionážní auto 21. století". Vozidlo je dodáváno s karoserií vyrobenou z Kevlar-titanu, ve výbavě nechybí skener oční sítnice, systém pro rozpoznávání otisků prstů, vestavěné kamery, speciální sirény a světla. Vrcholem všeho jsou ale dveřní kliky s elektrickým proudem. Ty fungují tak, že v případě ohrožení či stání na křižovatce na červenou, se po jejich aktivaci nepodaří dveře od auta nikomu otevřít.

Jak bylo uvedeno již dříve, SUV je založeno na současném Mercedesu třídy GL a nabízí cestovní asistenční balíček německé výrobce, stejně jako držák na šampaňské, hrací konzole Xbox One a PS4 a vysokorychlostní připojení k internetu typu LTE. 

O pohon se postará modifikovaná twin-turbo jednotka o objemu 5,5 litru V8 nebo modernizovaný twin-turbo 6,0 litrový motor V12 od Mercedesu. Silnější jednotka přitom může být naladěna až na výkon 1500 koní. "Náš vůz bude snem stovek magnátů, ale jen pět z nich ho bude opravdu vlastnit". Šéf značky, Leo Yankelovich, totiž nehodlá vůz vyrobit ve více než pěti kusech, což je zárukou pravé exkluzivity.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy