Jaguar XE S Sportbrake - sportovní kombík od RM Design

Remco Meulendijk ze společnosti RM Design představil digitální kresbu sportovního kombi Jaguar XE Sportbrake ve sportovní verzi S.

V současné době se představil na pařížském autosalonu 2014 standardní sedan XE, který se bude snažit bojovat s konkurencí typu BMW řady 3. Navíc, už je potvrzené, že se časem dočkáme i verze Sportbrake a tak není problém si představit, jak by vypadal jeho sportovnější derivát. Programový ředitel Jaguaru, Nick Miller, navíc již dříve oznámil, že se XE bude vyrábět ve více provedeních a nejen jako sedan.

RM Designem vytvořený XE Sportbrake S se hodně povedl, jeho agresivní prvky jsou převzaty ze sedanu, ovšem zadní partie jsou úplně o nečem jiném. Jen tak pro zajímavost, sice zatím nevíme, co by se pod kapotu verze XE Sportbrake S mohlo dostat, ale podstatným plusem je u kombi verze objem zavazadelníku. Jaguar XE Sedan totiž nabízí základní objem 455 litrů, verze Sportbrake ovšem bude mít pravděpodobně základní objem okolo 500 litrů, což představuje jen 40 litrovou ztrátu na většího sourozence XF Sportbrake. 

Kromě sedanu a kombi se očekává, že programová nabídka bude zahrnovat i kupé, verzi Cabrio, stejně jako verzi s prodlouženým rozvorem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy