Mercedes-AMG GT může být váš za necelých 3,3 milionu korun

mercedes-benz AMG GT | foto: Mercedes-Benz

Informace jsou kompletní. Poslední střípek do pomyslné mozaiky byla česká cena. Kdo by jste po tomto krasavci zatoužili, připravte si minimálně 3,24 milionu korun.

Stává se tak o více než 1,5 milionu korun levnější, než jeho silnější bratr SLS 63 AMG, který však disponuje výkonem vyšším o 80 kW, tedy pokud se budeme bavit o základní verzi GT.

Silnější GT S je o více než 530 000 korun dražší. Ta se od  základní GT liší nejen silnějším osmiválcem s výkonem 375 kW a maximem točivého momentu 650 N.m., ale také odlišnou brzdovou soustavu. Silnější verze má brzdové kotouče o rozměrech 390 x 36 mm vpředu a 360 x 26 mm vzadu.

Pro připomenutí, základní Mercedes-AMG GT nabízí výkone 340 kW a točivý moment 600 N.m. Navíc disponuje uzávěrkou diferenciálu. Silnější verze GT S mimo větší brzdové kotouče, adaptivní tlumiče, diferenciál s elektronickým řízením svornosti nebo upravený výfukový systém.

Z komfortní výbavy nabídne GT již v „základní“ ceně sedm airbagů, asistent prevence před kolizí, sedmipalcový displej radia, dvouzónovou klimatizaci, tempomat, nebo diodová světla.

Bez příplatku jsou barvy černá nebo červená. Ostatní laky jsou za příplatek, v případě standartní metalické barvy je příplatek 30 906 korun, nejdražší speciální oranžová Solarbeam stojí 227 891 korun.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy