Jaguar uvede v budoucnu model XE s pohonem všech kol

jaguar XE | foto: Jaguar

Programový ředitel společnosti Jaguar, pan Nick Miller, odhalil další podrobnosti o nedávno představeném středně velkém sedanu XE.

Asi před měsícem Miller oznámil, že jsou krom verze sedan zvažovány i varianty jako je kupé či kabriolet. To ale není zřejmě vše, protože včera Miller připustil, že automobilka má v plánu i verzi s pohonem všech kol. Ta přitom přijde na trh jako jedna z prvních. Navíc také řekl, že současný přeplňovaný 5,0-litrový motor V8 je kompatibilní právě i s novým XE a může tak být považován za potenciálního dárce orgánů pro nejostřejší provedení XE R / XE RS. 

Miller v prohlášení pokračoval a řekl, že pod kapotou vozu se v současnosti vejdou všechny vyráběné pohonné jednotky od Jaguaru. Výjimkou není motor s objemem 3,0 litru či stávající 2,0 litrový čtyřválcový benzínový motor z řady Ingenium.  Díky modularitě motorů Ingenium se XE může pochlubit širokou škálou motorových konfigurací.

A konečně, Miller řekl, že výkonově by verze AWD mohla být vybavena silnějším jednotkami, v úvahu připadá například přeplňovaný 3,0-litrový šestiválec s výkonem 340 koní a s 450 Nm točivého momenut. Výkon půjde na zadní kola přes osmistupňovou automatickou převodovku a vůz zrychlí z 0 na 100 km/h za 4,9 sekundy.  Jako vždy, maximální rychlost bude omezena na 250 km / h.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy