Ford Mondeo ST v podání designéra X-Tomi Design

Nadcházející evropská specifikace nové generace Fordu Mondeo se nyní ukázala v digitálním návrhu od návrháře X-Tomi design.

Nejedná se však o jen tak obyčejnou verzi, nýbrž o sportovní provedení s označením ST. Předchozí generace modelu Mondea  se už ve verzi ST vyráběla a slavila nemalý úspěch. Asi i proto se návrhář rozhodl novou generaci taktéž přepracovat a ukázat Fordu, jak bychom si jej my fanoušci přibližně představovali.

Svalnatý body kit karoserie, větší kola z lehké slitiny, červené brzdové třmeny, sportovní podvozek a centrálně umístěný duální výfukový systém, to a mnohem víc by se podle X-Tomiho mohlo na velkém sportovním sedanu objevit. Ford Mondeo ST by se taktéž mohl nabízet jak se zážehovým tak se vznětovým motorem.

Nejvýkonnější  verze by tak dostala zřejmě motor EcoBoost o objemu 2,0 litru s výkonem 240 koní. Dieselová verze by pro změnu dostala motor o objemu 2,0 litru s výkonem okolo 210 koní. Čistě hypoteticky by se ale ST verze mohla dostat po stránce výkonu ještě víš, to ale záleží na samotné automobilce.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy