Peugeot 308 GT - další ostré lvíče představeno

Už dříve jsme vám zde ukázali první snímky Peugeotu 308 GT, nyní pro vás máme detailnější informace o něm a co je hlavní, i snímky z světové premiéry v Paříži.

K dispozici je automobil jako klasický hatchback či verzi SW, přičemž obě verze nabídnou agresivní přední nárazník, upravenou masku chladiče a aerodynamické boční prahy. Tento model se může pochlubit také LED světlomety a lesklé černými kryty zrcátek. Vaší pozornosti neunikla ani zářivě modrá barva karoserie, která sportovnost ještě více podtrhuje. Dalšími přednostmi verze GT je difuzor na zadním nárazníku, duální výfukový systém a 18-palcové disky s pneumatikami Michelin Pilot Sport 3.

Sportovní design pokračuje i v kabině, kde má model perforovaný kožený sportovní volant, červené kontrastní švy na sedadlech a pedály z lehkých slitin. Vůz má také přepracovanou přístrojovou desku a nerezové ocelové desky na prazích.

Pod kapotou se objeví dva motory, prvním je čtyřválec 1,6 THP produkující výkon 205 koní a 285 Nm točivého momentu, zatímco druhou volbou může být 2,0-litrový čtyřválcový diesel BlueHDi s výkonem 180 koní a s 400 Nm točivého momentu.

Když už mluvíme o výkonu, 308 GT má také vysoce výkonné brzdy a sportovně laděné odpružení, které snižuje světlou výšku o 7 mm vpředu a o 10 mm vzadu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy