SEAT představil v Paříži nový Leon X-PERIENCE

Hlavní hvězdou výstavy španělské značky SEAT na Pařížském autosalonu je nový SEAT Leon X-PERIENCE, který rozšiřuje modelovou řadu Leon.

Nová verze Leonu vychází z karosářské verze ST, k níž přidává robustní stylistické prvky terénních vozů v kombinaci se zvýšením světlé výšky o 27 mm a trvalým pohonem všech kol. Leon X-PERIENCE je unikátním vozem s jedinečnou osobností díky nezaměnitelnému designu, vyspělé technice, vynikajícím užitným vlastnostem a překvapivé všestrannosti. Zákazníci budou mít na výběr motory TDI a TSI s výkonem od 110 do 184 koní, přičemž budou spojeny s manuální převodovkou nebo s dvouspojkovou převodovkou DSG.

Prezident společnosti SEAT Jürgen Stackmann k novince říká: „Nový Leon X-PERIENCE je všestranným vozem s dokonalou kombinací emocionálního designu a skvělé funkčnosti, osobitým terénním vzhledem a velmi kvalitním interiérem. Nabízí nejlepší možné řešení pro podnikání i volný čas, rodinu i sportovní aktivity včetně kompletní palety nejmodernějších asistenčních systémů. Nový Leon X-PERIENCE bude dalším krokem ve strategii naší značky, usilující o posílení úspěchu celé modelové řady Leon.“

SEAT Leon X-PERIENCE půjde do prodeje během listopadu a ve standardu je vybaven pátou generací mezinápravové spojky Haldex. Hlavní jejím základem je nově vyvinutá vícelamelová spojka s elektronickým řízením a hydraulickým ovládáním. Leon X-PERIENCE je navíc sériově vybaven nejmodernějšími asistenčními systémy. Nechybí zde ani elektronická uzávěrka diferenciálů obou náprav EDS, rozšířená funkce elektronické uzávěrky diferenciálu XDS pro lepší trakci v zatáčkách, elektronicky řízený stabilizační systém ESC a multikolizní brzda.

Letošní autosalon v Paříži je pro značku SEAT také důvodem k velkým oslavám. Před 30 lety zde byla představena veřejnosti první generace modelu Ibiza. Prezident společnosti SEAT Jürgen Stackmann přijel před přítomné novináře za volantem prvního vyrobeného vozu Ibiza, který oslavil světovou premiéru na Pařížském autosalonu 1984. Ibiza je stále nejprodávanějším a nejvíce vyváženým vozem španělské značky a na celém světě bylo prodáno již více než 5 milionů těchto vozů.

Prezident společnosti SEAT během svého vystoupení popsal, jak se Ibiza zrodila ze spojení „německé techniky a středomořského designu“, dvou hodnot, které tato značka ztělesňuje dodnes. „Ibiza byla prvním vozem, který SEAT vyvinul vlastními silami, a stala se klíčem pro definování DNA značky SEAT, našeho mladistvého ducha. Určila charakter a směřování naší společnosti,“ dodal. Stackmann také prohlásil, že růstová strategie SEAT nyní získala druhý silný pilíř v podobě Leonu. Také uvedl, že „prodej Leonu poprvé dosáhl úrovně Ibizy.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy