Nová Kia Sorento - ještě hezčí, než se čekalo

kia sorento | foto: Kia Motors

Kia dala do vínku Sorenta to nejlepší, co v současnosti má. Své pasažéry bude hýčkat, chránit a přitom bude dobře vypadat.

Nové největší SUV korejské Kie bude k vidění na pařížském autosalonu vedle dalších novinek. Sorento mezi nimi bude vynikat snad nejvíce. Sorento s nový designem působí mohutně, daleko vyváženěji než u minulé generace.

Velké změny se udály zejména v konstrukci. Snížení váhy je samozřejmostí, dopomůže tomu mimo jiné i častější využití vysokopevnostní oceli. Další změny jsou velmi podobné těm, které jsme mohli zaznamenat u Kie Sportage. Konkrétně to jsou změny na podvozku, kdy zadní náprava doznala lepšího uložení s novými tlumiči s komfortním nastavením. Další je v oblasti odhlučnění motoru a snížení vibrací pomocí větších silentbloků.

Motory budou celkem čtyři, dva zážehové a dva vznětové. K dispozici tak bude benzinový čtyřválec o objemu 2,4 litru a šestiválec s objemem 3,3 litru. Naftové agregáty budou tvoři nové čtyřválcové jednotky s objemem 2,0 litru respektive 2,2 litru.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy