Testuje Seat na severní smyčce ostrý Leon ST Cupra?

Seat zřejmě nezahálí a rozhodl se pro vývoj ostrého kombíku Leon Cupra ST. Ten se navíc možná odhalí již tento týden na autosalonu v Paříži.

Když Seat představila Leon Cupra letos v březnu na autosalonu v Ženevě, ukázal se jen jako tří-a pětidveřové hatchback, ale velmi brzy se rodina rozšíří o verzi kombi. Stejně jako jeho dva sourozenci, se i provední ST dočká agresivního body kitu, duálním výfukovým systémem, červenými brzdovými třmeny a LED světlomety.

Výkon bude pocházet ze čtyřválce o objemu 2,0 litru, který zřejmě nabídne 265 koní a 350 Nm točivého momentu. Je pravděpodobné, že Seat nabídne Leon ST také ve variantě "Cupra 280", kde už by výkon byl typických 280 koní. Zvýší se i velikost kol na osmnáct až devatenáct palců.

Co se týče výkonu, třídveřový Leon SC Cupra 280 potřebuje 5,7 sekundy k tomu, aby se dostal 0 na 100 km/h. Kombi ST tak bude o něco pomalejší kvůli mírně zvýšené hmotnosti. I tak se ale dočkáme zajímavého automobilu, před kterým se v případě výroby bude muset sklonit i Octavia RS Combi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy