Ferrari F12 spider - excluzivně jen pro ameriku

F12 Berlinetta | foto: Archiv AutoRoad.cz

Americký trh je významným odběratelem vozů Ferrari. I možná z tohoto důvodu chystá Italská automobilka speciální edici určenou jen a pouze pro USA.

Server czechexotics.com přinesl zprávu o chystané limitované edici modelu F12 Berlinetta. Jednalo by se o verzi spyder. To že tato edice bude odkazem na minulost značky, je velmi pravděpodobné. V průběhu 60. let vyrobilo Ferrari speciální 275 GTB-4 NART v limitované sérii deseti vozů.

I proto se spekuluje s názvem F12 NART Spyder. Rovněž bude vyrobeno jen a pouze deset kusů a všechny budou prodány do Ameriky za 3,2 milionu dolarů (64 milionů korun). Vozy budou svým vzhledem exteriéru i interiéru odkazovat na North American Racing Team (NART).

O pohon se bude starat pravděpodobně neupravený agregát z F12 Berlinetty. Tedy V12 s objemem 6,2 litru a výkonem 544 kW (740 koní) s maximem točivého momentu 690 N.m. Oficiálně bude tato limitovaná edice odhalena 12. Října, během slavnostní večeře, při které bude usazen do vedení automobilky Sergio Marchionne.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy