Audi S9 přijde v roce 2017 a nabídne výkon 600 koní

Nové údaje se začínají objevovat o konceptu Audi A9, který se představí na letošním autosalonu v Los Angeles.

Podle britského magazínu Autocar se koncept představí v podobě náhledu, jak budou v budoucnosti vypadat vozy značky Audi. O samotném modelu S9 se zatím nic moc neví, ale nejmenovaný zdroj řekl v rozhovoru pro Autocar, že se bude jednat o čtyřdveřové kupé s laserovými světly Matrix LED a přinese evoluční design.

Koncept zároveň poslouží jako náhled na sérivou verzi, která by mohla spatřit světlo světa v roce 2017. Jejím hlavním protivníkem se stane Porsche Panamera a Mercedes CLS. Vůz údajně využije podvozkovou platformu MLB Evo, jenž dostane i nová Audi A8 v roce 2016. Technické parametry zůstávají tajemstvím, ale nová A9 by se mohla nabízet s různými motory, které známe již dnes, takže se dá očekávat twin-turbo motor V6 o objemu 3,0 litru.  

V případě ostré verze Audi S9 se ale hovoří přímo o tom, že pod její kapotu se nastěhuje 4,0 litrový twin-turbo osmiválec s výkonem 600 koní. Zdroj také naznačil, že do nabídky se nejspíše zařadí i vznětové verze obou zmíněných motorizací. Stranou samozřejmě nezůstane ani plug-in hybridní varianta.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy