Podrobnosti o výkonnějším Bentley Mulsanne Speed

Britská automobilka Bentley už před časem zveřejnila informaci, že hodlá uvést na trh sportovnější provedení modelu Mulsanne s označením Speed.

Dle slov vedení značky se má jednat o "nejrychlejší ultra-luxusní zážitek z jízdy na světě", přičemž britský vůz bude k dispozici ve čtyřech nových barvách karoserie. K tomu se přidájí tmavě lakované části, jako jsou mřížka chladiče, novinkou bude i přední nárazník s novými mřížkami a dvojitými otvory pro přívod vzduchu.

Provedení Speed vyjede na nových 21-palcových kolech, na výběr bude mít zákazník hned několik vzorů disků. V kabině se taktéž objeví nové barvy, dekory a  specialitou se stane diamantové prošívání sedadel sedadlech a výplní dveří. Pedály dostanou sportovní vrtané nástavce a nový bude i potah stropu.

Bentley vybaví vůz inovovaným motorem o objemu 6,75 litru V8, jenž vyprodukuje 537 koní a 1100 Nm točivého momentu. Mulsanne Speed tak zrychlí z 0 na 100 km / h za pouhých 4,9 sekundy a dosáhne maximální rychlostí 305 km / h. Jednotka navíc využije systém deaktivace poloviny válců, takže v případě pomalého jízdního tempa motor poběží jen na čtyři válce. Zároveň to má za následek snížení emisí CO2 z 393 g / km na 342 g / km. Pohonná jednotka bude spojena s 8-stupňovou automatickou převodovkou se sportovním režimem pro rychlejší odezvu motoru. Výrobce také zapracoval na řízení, vzduchovém odpružení pro lepší ovládání vozidla za jakékoliv situace."

Předseda představenstva společnosti Bentley a generální ředitel Wolfgang Durheimer poznamenává, že nový Mulsanne Speed je vlajková loď s luxusním výkonem. Vozidlo se vyznačuje klidem a pohodou, ale vždy poskytne na silnici neúnavné dynamické výkony.

Mulsanne Speed ​​bude představen na autosalonu v Paříži letos 2. října a první kusy se ke svým zákazníkům dostanou již tuto zimu. Cena se má pohybovat okolo 315.000 Eur.

Zdroj: Bentley


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy