Nový Ford S-MAX odhalen

Ford | foto: Ford

S blížícím se autosalonem v Paříži se k nám dostávají zprávy o novinkách, které s sebou automobilky přivezou. Nový S-MAX stále pojme sedm lidí a velikostí odpovídá svému předchůdci. Vybavením a designem je ovšem mnohem dál.

Patrných změn si můžeme všimnout již ve vzhledu automobilu. Styling exteriéru následuje styl, který započal již u modelů Fiesta a Focus.

V interiéru nás budou zajímat hlavně technologické novinky. Ford se rozhodl S-MAX posunout výš, a proto nás může potěšit například elektronicky stavitelné řízení, nebo automaticky sklopitelná druhá a třetí řada sedadel. Možností bude také vybavit si vůz vyhřívanými masážními sedačkami. Další vychytávkou je otevírání dveří kufru pouhým mávnutím nohy pod zadním nárazníkem.

Nový S-MAX bude i bezpečnější než původní model. Zaprvé se o to postarají boční airbagy u druhé řady sedadel. Dále bude řidiči pomáhat parkovací asistent, který bude schopen zaparkovat jak v podélných tak kolmých parkovacích místech. Vůz bude možné si vybavit systémem pro hlídání pruhů a mrtvého úhlu.

O jízdní vlastnosti se bude starat podvozek z příštího Fordu Mondeo a novinka adaptivního řízení. Systém adaptivního řízení přizpůsobí natočení kol aktuální rychlosti vozu. To usnadňuje manévrování při nižších rychlostech, např. při parkování. Poprvé se u S-MAX objeví pohon všech kol.

Podle dosavadních informací bude u nového S-MAX výběr ze tří motorů 2.0 TDCi. První o výkonu 88 kW (s šestirychlostním manuálem), a další dva o výkonech 110 kW a 132 kW (s výběrem mezi šestirychlostním manuálem a dvouspojkové převodovky). Na výběr budou také dva motory EcoBoost – 1.5 litrový s výkonem 118 kW a dvoulitr se sílou 177 kW.

Cena by se mohla pohybovat kolem 1 milionu korun. Na další detaily si musíme počkat na začátek října, kdy bude nový S-MAX představen v Paříži.

Zdroj: autoexpress.co.uk

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy